Machines

Het machinepark van Bos Roestvaststaal Industrie B.V. kenmerkt zich vooral door moderne en innovatieve apparatuur. De apparatuur is voornamelijk gericht op RVS plaatbewerking, waarbij kwalitatief hoogstaande producten vervaardigt kunnen worden. Door onze kennis en jarenlange ervaring met verschillende bewerkingen, waarborgen wij de kwaliteit en is deze reproduceerbaar. Door uitbreiding en verjonging van ons machinepark kunnen wij de meeste bewerkingen binnenshuis uitvoeren waardoor we niet alleen de kwaliteit kunnen waarborgen, maar ook op levertijd kunnen concurreren. Omdat wij alleen producten verwerken van RVS en aluminium blijft hierbij de kwaliteit van uw plaatmateriaal, buis of profiel gewaarborgd.

Werkplaats BOS RVS

SAFAN Guillotine knipschaar

Per januari 2015 is de plaatwerkafdeling van Bos Roestvaststaal Industrie B.V. uitgebreid met een CNC gestuurde SAFAN guillotine/plaatschaar compleet met hooghoud en afvoersysteem. Hiermee kunnen wij platen knippen in roestvaststaal en aluminium met een breedte van 3000 mm. Voor RVS is de maximale capaciteit 6 mm en voor aluminium respectievelijk 14 mm.

SAFAN Kantbank

Bos Roestvaststaal Industrie B.V. beschikt over een uiterst modern machinepark, waarbij de Safan kantbank er één van is. Met deze CNC gestuurde machine voorzien van een besturing met onder andere 2D en grafisch beeld kunnen tal van producten vervaardigd worden. De capaciteit is 4000 mm breed en heeft een perskracht van 170 ton. Doordat Bos Roestvaststaal Industrie B.V. uitsluitend RVS en aluminium verwerkt kan de kwaliteit van het materiaal gewaarborgd blijven. Daarnaast werken wij uitsluitend met nieuwe hoogwaardige messen waardoor er een hoge nauwkeurigheid gerealiseerd kan worden.

Plaatwalsen

Bij Bos Roestvaststaal Industrie B.V. in de fabriek zijn we voorzien van drie plaatwalsen. Een Nosstec 8266 plaatwals voorzien van geharde en geslepen rollen met een conische buiginrichting. Maximale plaatbreedte is hiermee 1540 mm, met een dikte van +/- 4 mm RVS afhankelijk van de plaatbreedte.

Daarnaast staat een Luna 8266, eveneens met geharde en geslepen rollen, met een plaatbreedte van 1540 mm, en een dikte van 3  mm RVS. Massief rond RVS kunnen wij walsen tot rond 12. Voor het grotere werk, zoals het walsen van tankrompen, hebben we een MG platenwals met 4 rollen staan. Deze is voorzien van geharde en geslepen rollen en is NC gestuurd. De breedte van de plaat kan hier max. 2600 mm zijn, met een dikte van 6 mm RVS. Over een kortere lengte kan de plaatdikte toenemen tot wel 10 mm RVS. Daarbij is de machine uitgerust met een conische buiginrichting voor bijvoorbeeld trechters, conussen. Informeer naar de mogelijkheden. Uiteraard verwerken wij hiermee ook uitsluitend RVS of aluminium. 

Profielwalsen

Bos Roestvaststaal Industrie B.V. beschikt over een ZOPF profielwals waarmee wij diverse profielen, hierbij kunt u denken aan buizen, kokers, hoekprofielen en strips, kunnen walsen voor diverse toepassingen. Voor het walsen van u product beschikken wij over kunstof rollen, waardoor de kans op beschadigingen sterk afneemt. Elk materiaal kan in principe gewalst worden, zolang het de over juiste vervormingseigenschappen bezit.

Dumeta las-manipulator

Lasmanipulatoren voorzien van backinggassysteem, voor het mooiere leidingwerk.

  • DUMETA D-BYT-500N
  • Dumeta D-BYT 300N

Lasapparatuur

Met ons lasapparatuur kunnen wij zowel RVS als aluminium in onze werkplaats als op locatie lassen. Dit laatste is voor u een groot voordeel indien leidingwerk ter plekke vastgemaakt dient te worden.

  • Fronius magic Wave 230i
  • Fronius magic Wave 220
  • Fronius magic Wave 3000
  • 2 stuks Fronius Transtig 3000
  • Fronius TPS 400i met Push pull toorts
fronius

Las en Opspantafels

Onze plasma genitreerde tafels zijn corrosiebestendig en duurzaam. Doordat wij werken met deze tafels kunnen wij 100% garantie geven op haaksheid en vlakheid van producten die bij ons uit de fabriek komen. Ook qua maatvoering kunnen wij hiermee precisie producten afleveren.

Verspaning

  • Bomar Stg 220 dgsp metaal lintzaag met digitale aanslag.
  • UWM 40a Kolomboor en freesmachine 32 mm.
  • Narvik taparm met T-sleuf tafel M3/M18.

HIJSCapaciteit

2 x 3000 KG Hijstraditie bovenloopkranen hoogte 6000 mm. 

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden of heeft u een vraag?